БОЙКО БОРИСОВ: КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА ОТ ИМУНИТЕТА СИ

Автор: 5 GmediA 09:27, 31 май 2023
Източник: БГНЕС

„Категорично няма да се откажа от имунитета, защото трябва да си сляп да не виждаш какво се случва в момента. И точно от вчера - дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация? Защо вчера? За да няма правителство? Защо вчера поискаха моя имунитет? Задавам реторични въпроси", Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като СГП поиска от главния прокурор да внесе искане за снемане на имунитета му.

„Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон и веднага започнаха да искат имунитетите. Аз виждам атака и срещу ПП-ДБ“, коментира Борисов.

"Хаосът в държавата е толкова голям вече, особено при липсата на бюджет, План за възстановяване, еврозоната, Шенген... Това, което се случва на Балканите - на 400 километра се пребиват в Косово. Канселират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща... Ние в края на краищата трябва да гледаме от тази гледна точка. Нямам никакво притеснение - не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Какво повече да отговоря?", заяви той.

„Днес ще се видим с ПП и ДБ, защото хаосът в държавата е тотален“, коментира той по отношение на преговорите за съставяне на правителство.

„Когато има споделена отговорност, трябва да се излъчи такъв състав на Министерския съвет, който да успокоява и да гради доверие в двете политически формации. Аз платих цената със съдебната реформа и вие го виждате“, каза още Борисов.

Тагнато в: Бойко Борисов

Последни новини

Общо гласували: 41

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
25 гласували / 60.98%
Ваня Григорова
7 гласували / 17.07%
Радостин Василев
7 гласували / 17.07%