ГЕРБ, БСП, ИТН И ДПС ОСЪДИХА ПОВЕДЕНИЕТО И ИЗЯВЛЕНИЯТА НА "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Автор: 5 GmediA 13:07, 28 юни 2023
Източник: 5GMedia

Повечето партии в НС осъдиха поведението и изявленията на "Възраждане". Това става след призива на кабинета институциите и парламентарно представените партии да вземат отношение. Костадин Костадинов заяви, че срещу формацията му се води война, предаде БНТ.

Пръв лидера на ГЕРБ Бойко Борисов осъди езика на омразата, идващ от "Възраждане" и отрече каквото и да е било взаимодействие между неговата партия и формацията на Костадин Костадинов.

"Възраждане" излязоха със специална декларация от трибуната на парламента, в която посочиха, че срещу тях се води война и определиха управляващите като "неофашисти".

БСП и ИТН видяха екстремизъм в действията на "Възраждане", а ДПС заявиха, че отдавна са взели своето негативно отношение към поведението на тази формация.

"Очевидно е, че ще се подготвят провокации, някой ще провокира гражданския ред и сблъсъци в страната, искам да заявя и предупредя, и да настоявам всеки един български гражданин да бъде достатъчно бдителен и да не допусне разделянето на обществото ни", каза Костадин Костадинов.

"Има достатъчно текстове в НК, всяко хулиганство може да бъде наказано", каза Бойко Борисов.

"ДПС винаги е осъждало всякаква форма на поведение и призиви за противопоставяне, агресия и омраза в обществото", каза Мустафа Карадайъ.

""Възраждане" имат крайни екстремистки, фашистки прояви донякъде. Това, което се случи в парламента, защото сме били свидетели, недопустимо е в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори", каза Корнелия Нинова.

"Това е изключително агресивно популистка партия, която цели единствено качване на избиратели, на гласове, за да може да вкарат на следващи и следващи избори, малко повече депутати - нищо повече", каза Станислав Балабанов.

Тагнато в: Възраждане

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%