АТАНАСОВ: РАДЕВ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАШЕ С ВСИЧКИ СИЛИ ДА НЕ БЪДЕ СЪСТАВЕНО ПРАВИТЕЛСТВОТО

Автор: 5 GmediA 10:11, 15 юли 2023
Източник: Нова ТВ

Г-н Президентът Румен Радев не може да се примери, че не е на власт. Вече няма служебно правителство! Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пред Нова телевизия след вчерашните и поредни критики от страна на държавния глава към управляващите.

Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не бъде съставено правителството „Денков - Габриел”. 40 дни той не е казал една добра дума за кабинета. Това коментира съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов пред NOVA.

„Това правителство е на България. Всеки ден се търсят някакви поводи да атакува властта. Да бъде някакъв коректив. Проблемът е, че президентът не иска да се съгласи с това, че не е на власт. Ама, приберете се в Президентството, имате си правомощия и се спрете. Вече правителството не е ваше”, допълни той.

По думите на Атанасов мнозинството е било създадено много трудно. „Няма коалиционно споразумение, а обща подкрепа с ГЕРБ-СДС. Към подкрепата за бюджета се присъедини и ДПС. Но, на практика, ние управляваме с правителство на малцинството, което е на „Продължаваме Промяната - Демократична България” с 63 депутати”, посочи той.

Той коментира и обявеното изпращане на БТР-и за Украйна от резервите на МВР. Това са ръждясали машини, които никой не помни, никога не са използвани и никога няма да бъдат. Някой ги е чакал за скрап, обясни Атанасов. "Да, ще ги дадем на Украйна, на нас не ни трябват за нищо." Г-н Президентът си позволява и с това да спекулира, но няма опасност за българската армия, успокои Атанасов.

Тагнато в: Атанас Атанасов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%