ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ НАДПИСВАНА, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОД 2 ЛЕВА ЗА ЛИТЪР 

Автор: 5 GmediA 08:26, 20 юли 2023

Законопроектът за отнемане концесията на пристанище „Росенец” е на ДПС. Сега той е коригиран, за да има срок, в който без условности пристанището да бъде отнето от концесионера. Това каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев.

Той коментира и цените на горивата у нас. По думите на народния представител литър от най-употребяваните нефтопродукти трябва да струва под 2 лв. Добрев е категоричен, че цената продължава да бъде надписвана. „Реалистично е да се очаква, ако горивото е с руски произход и пристанището „Росенец” е държавно, държавата да установи, че това гориво е руско и да обложи вносителя „Лукойл” с 35 ст. и да ги върне на хората”, подчерта експертът.

Делян Добрев отговори на критиките на президента Румен Радев, че именно ГЕРБ е дала пристанището „Росенец” на концесия през 2011 г. По думите му то е функционирало от 2000 г. по този начин, а 11 години по-късно партията на Бойко Борисов казала „Тези така и така ползват пристанището, дайте поне да им го дадем на концесия” и те започват да плащат.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%