РУМЕН ХРИСТОВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ ФАКТА, ЧЕ ИМА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО И ТЪРСИ ПОВОД КАК ДА ГО НАПАДНЕ 

Автор: 5 GmediA 11:07, 21 юли 2023

Надявам се Министерство на транспорта да намери възможно най-добрите юристи, които да отблъснат атаката на „Лукойл Нефтохим“ към страната ни. Според мен нашите аргументи биха издържали при един арбитраж, защото искаме да наложим по-сериозен контрол. Тъй като имаме съмнение, че част от печалбите, които не влизат в българската хазна, подпомагат Русия и най-вече войната, която водят в Украйна. Това коментира заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов в „Още от деня“ относно предложението за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец".

По повод критиките на президента за кабинета Христов коментира, че Румен Радев „не може да преживее“ факта, че има редовно правителство и поради това търси поводи как да го „нападне“.

„Изпълнителната власт трупа негативи, защото не може да реши проблемите на всички граждани и поради това е наказана с по-нисък рейтинг“, смята той.

Христов посочи, че е имало нужда от редовно правителство поради две причини. Първата - управлението на България да се освободи от едноличната власт на президента Радев. А втората причина според Христов е, че само при редовно правителство България ще получи покана за членство в Шенген.

„В коалицията не работим лесно, тя скърца. Но беше необходима. В името на интереса на България е да има редовно правителство. Много трудно се разбираме - вече втори месец няма назначени нови областни управители. ПП-ДБ искат да вземат всяко място, цялата власт“, добави заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС.

Тагнато в: Румен Христов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%