5G В ЦЯЛА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА. БРЕКЗИТ УСКОРЯВА ВЪВЕЖДАНЕТО НА МРЕЖАТА

Автор: 5Gmedia , 12:40, 23 февруари 2019

Добра новина за всички потребители на О2! Телекомуникационният гигант потвърди, че от тази година започва разпространяване на 5G в цяла Великобритания.

„Внедряването на новата мрежа ще помогне на бизнеса във Великобритания, а той се нуждае от това особено след „Брекзит“. Мобилността е една от най-мощните възможности на Обединеното кралство за укрепване на нашата икономика и подобряване на живота на британците“, коментират от О2.

Суперскоростта 5G ще бъде пусната за начало в Белфаст, Кардиф, Единбург и Лондон, съобщава "Новини.Лондон". Други области на Обединеното кралство ще започнат да получават покритие през 2020 г., като идеята на компанията е, през това време да има повече потребители с телефони, поддържащи новата мрежа.
Британският мобилен оператор О2 допълва, че „следващото поколение“ мобилни комуникации ще предлагат по-висока скорост спрямо сегашното 4G, както и поддръжка на повече устройства в мрежа едновременно, ще намалее и забавянето при свързване. Качеството на връзката също ще се подобри.
Другите два мобилни оператора – ЕЕ и Vodafone също провеждат проучвания на 5G мрежи в някои части на Великобритания.

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%