НА „ДОБЪР ЧАС“ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ И НАШИТЕ СПОРТИСТИ

Автор: 5 GmediA 18:52, 22 юни 2019
Източник: БОК

Над 1300 души взеха участие в церемонията по откриването на вторите Европейски игри в Минск.
Хиляди зрители на стадион "Динамо" и милиони пред телевизионните екрани изгледаха спектакъла, в който бяха преплетени интересни моменти, характерни за природата и историята на страната-домакин Беларус. В близо тричасовата церемония се включиха и делегациите на страните-участнички, сред които и България. Джудистът Ивайло Иванов бе знаменосец на българската делегация. Българските спортисти отново са сред фаворитите на започналите вчера в столицата на Беларус Европейски игри. Минск 2019 е събитие, организирано от Асоциацията на европейските олимпийски комитети и обединява надпревари в 15 спорта. Общо участващите спортисти са над 4 хиляди. Над 2 хиляди са официалните лица, а 8 хиляди доброволци ще се грижат за нормалното протичане на игрите и за комфорта на участници и зрители.

България ще разчита на медали и призово класиране в традиционните за страната ни спортове – борба, бокс, художествена гимнастика и стрелба. Българското участие започна вчера с квалификациите в бокса на Тинко Банабаков, Радослав Панталеев и Петър Белбаров, както и състезателите на стралба с лък Иван Банчев и Добромира Данаилова.

Ден преди да навърши 47 години, Мария Гроздева продължава да изумява със спортното си дълголетие на високо ниво. Тя и Самуил Донков откриха българското участие на вторите европейски олимпийски игри с рекорд. Двамата подобриха върховото постижение за Европа в квалификациите в дисциплината за смесени отбори на 10 м въздушен пистолет. Гроздева и Донков завършиха с 581 точки в пресявките.

Радослав Панталеев започна убедително участието си във вторите Европейски олимпийски игри в Минск. В категория до 91 килограма на боксовия турнир българинът победи Рахил Мамадли, като съдиите дадоха единодушна победа за Радослав - 5:0.

 

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%