БЪЛГАРИЯ С 9 МЕДАЛА ЗА 2 ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В МИНСК

Автор: 5 GmediA 12:03, 24 юни 2019

"За два дни спечелихме почти колкото за целите предишни европейски игри в Баку преди 4 години, когато бяхме с 10 отличия", коментират от Българския олимпийски комитет. С 9 медала, от които 1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови, България е на 9-о място в класирането по нации на европейските игри в Минск.

Мария Оряшкова спечели първия златен медал за България на Европейските игри в Минск.

Деветкратната европейска и четирикратна световна шампионка в самбото стигна до титлата в категория до 80 килограма, след като на финала се справи с конкуренцията на рускинята Жанара Кусанова.

Джудистът Ивайло Иванов спечели сребърен медал. Той загуби финала от белгиеца Матиас Казе. Надпреварата за джудистите е с ранг на Европейско първенство. Три медала спечели ансамбълът ни по художествена гимнастика. Нашите момичета станаха втори на топки и в многобоя, а на обръчи и бухалки останаха трети. Катрин Тасева спечели 2 медала - сребърен на топка и бронзов на лента. Цветелина Цветанова спечели бронз на самбо в категория 48 кг. а Антоанета Бонева взе бронз, като се нареди трета на 10 м въздушен пистолет.

Стискаме палци за следващите наши представители през идните 7 дни в столицата на Беларус.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%