СРУТИ СЕ ГОРЯЩИЯТ КОМИН НА „МАРИЦА ИЗТОК“ 2

Автор: 5 GmediA 21:02, 24 юни 2019
Източник: БГНЕС

Въпреки че пожарникарите успяха да овладеят пламъците в комина на ТЕЦ „Марица Изток“, конструкцията му не издържа. 135-метровият комин рухна под собствената си тежест, но не се съобщава за ранени хора, нито пък за опасност за централата и производството на енергия. Към момента огънят е изгасен, има останали огнища.

Предположението, по което се работи, е, че огънят е пламнал по време на ремонт. Според официалната информация пожарът е тръгнал от гума на един от абсорберите на сероочистващата инсталация към 8-ми блок, който е в планов ремонт до края на месец август, допълват от БНР.

По думите на Тошко Бързилов от Пожарна безопасност пред общественото радио сигналът е получен около 10.30 часа.  "На място имаме вече около 12 екипа, които работят. Засега най-важното е, че нямаме загинали и пострадали. На този етап няма опасност от замърсяване на въздуха. В тази връзка има изпратени екипи, които да измерят чистотата на въздуха", каза Бързилов.

Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов поясни, че гасенето на пламъците ще продължи поне още няколко часа.

Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма опасност за населението, уверяват от Министерството на енергетиката.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%