ФОНДАЦИЯ „СПОРТ В БЪЛГАРИЯ“ ОБЯВИ ДЪЛГОСРОЧНА ПОДКРЕПА ЗА НУРГЮЛ САЛИМОВА

Автор: 5 GmediA 14:57, 30 август 2023
Източник: Фондация "Спорт в България"

Фондация "Спорт в България", която активно подпомага млади спортни таланти и аматьорския спорт, обяви дългосрочна подкрепа за талантливата ни шахматистка Нургюл Салимова, която стана втора на Световната купа по шахмат за жени в Баку.

"Нургюл Салимова е изключителна личност. Тя е доказателство, че с труд, упоритост и дисциплина всичко е възможно. За нас е привилегия да застанем зад нея и да засвидетелстваме нашето възхищение към нейния талант, като ѝ осигурим дългосрочна подкрепа в подготовката за бъдещите състезания", заяви меценатът и предприемач Мило Борисов, един от учредителите на фондацията.

Мисията на Фондация "Спорт в България" е да предоставя възможност на български спортисти да развиват таланта си и да постигат успехи за националния трибагреник. Организацията подпомага и реализирането на проекти за масов спорт, които промотират активен начин на живот и помагат на подрастващите да изградят спортна култура.

Съобщението идва, след като двамата учредители на Фондацията - Мило Борисов и Роси МакКий дадоха премия за доброто представяне на даровитата шахматистка от 10 000 лв.

Тагнато в: Нургюл Салимова

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
6 гласували / 100%
Васил Терзиев
0 гласували / 0%
Карлос Контрера
0 гласували / 0%