РУМЕН ХРИСТОВ: ЛИДЕРИТЕ СЕ ВИДЯХА И УТОЧНИХА ТЕЗИ 13 ЗАКОНА, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИЕТИ ДО 29 ОКТОМВРИ. ПРИСЪСТВИЕТО НА ДПС Е НЕОБХОДИМОСТ - ТРЯБВАТ НИ НАД 160 ГЛАСА 

Автор: 5 GmediA 09:36, 11 септември 2023
Източник: бТВ

„Не съм участвал в лидерската среща миналата седмица, тя беше в по-тесен състав. Съпредседатели на ПП-ДБ също не присъстваха. Важното е, че най-после се случи. Не е вярно, че лидерите си говорят по телефона, а се видяха на живо и уточниха тези 13 закона, които трябва да бъдат приети до 29 октомври – преди местните избори. Нещата горе-долу се канализираха.“ Това коментира в „Тази сутрин“ лидерът на СДС Румен Христов.

„Присъствието на лидера на ДПС е необходимост - търси се осигуряване на мнозинство за конституционните реформи, защото гласовете на ПП-ДБ и гласовете на ГЕРБ-СДС са 132 и не стигат, трябват ни над 160“, посочи още той.

„СДС никога не може да приобщи БСП – те са ни основен опонент. Смятам, че БСП носи големи грешки, големите вини, които се случиха през прехода, а преди това и предишните 45 години. Тяхната проруска позиция е ясна. Те предварително заявяват, че няма да подкрепят конституционните промени, защото мнозинството, което управлява не ги устройва“, посочи Румен Христов.

„Когато става дума за конституционните реформи и за бюджета в известен смисъл в „некоалицията“ ни участва и ДПС. Годишният бюджет е най-важният основен закон на всяко правителство и от тази гледна точка имат дейно участие най-вече с председателя на финансовата комисия Йордан Цонев“, заяви още той.

„Не можем да откажем подкрепа от когото и да е в парламента. Винаги е по-добре да получиш подкрепа от по-голям брой народни представители за подобно законодателство. Очевидно е, че БСП и „Възраждане“ не могат да подкрепят това, което се внася за Украйна, например“, посочи лидерът на СДС.

Той уточни, че от много време СДС иска национален празник да бъде 22 септември.

„След шест месеца ще има ротация и тогава вероятно отново ще има промени, затова важните длъжности трябва да бъдат обсъдени. Колегите от ПП-ДБ имат навика да ползват странични места за срещи – помните как беше направена програмата в мола, сега в манастира, според мен е добре това да се случва в парламента. Няма нищо лошо, че са се скрили от хорските погледи“, заяви Румен Христов.

„Имало е среща, постигнато е сближаване на позициите, не бива да се надценява ролята на Алексей Петров в логистиката. Според мен неговото мнение е било зачитано повече от Кирил Петков, отколкото от Бойко Борисов. Изненадан съм, че Алексей Петров е бил избран за тази логистика, но очевидно никой друг не е успял да осъществи тази връзка“, коментира още той.

Тагнато в: Румен Христов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%