СКАНДАЛ: ОТЦЕПНИК ОТ “ИМА ТАКЪВ НАРОД” И ДИСКРЕДИТИРАН ДЕПУТАТ ОТ “ПРОМЯНАТА” ЩЕ НАДЗИРАВАТ ДЪРЖАВНИЯ ВИК ХОЛДИНГ

Автор: 5 GmediA 14:51, 16 септември 2023

В новосъздадения Надзорен съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, по предложение на регионалния министър Андрей Цеков, влизат: проф.Ганчо Димитров, инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева, научи Соня Колтуклиева.

Кирил Симеонов и Богомил Петков ще се разпореждат с над 1 милиард лева! Това е нечуван скандал, като се има предвид кои са те.

Кирил Симеонов е популярен от предизвикателните си изяви в реалити-шоуто “Биг Брадър”. Влизайки в политиката, той се прояви като безполезен депутат и сериен ренегат. Най-напред изневерѝ на менторите си Любомир Каримански и Ива Митева, присъединявайки се към отцепника от “Има такъв народ” Радостин Василев. Обяснявал на приятелите си, че е смазан от дългове и непосилни финансови проблеми. Както стана известно от интервюта на Соня Колтуклиева с Георги Георгиев, очевидец на позорното търгашество в дома на спортния министър на 10 юни 2022 година, Радостин Василев и Иво Атанасов са поискали от премиера Кирил Петков по 500 000 евро на всеки, предал Слави Трифонов и обещал да подкрепи правителството.

Кирил Симеонов беше заведен за ръка от Радостин Василев на “Чаталджа”3 и влезе в листите на “Продължаваме промяната”, но не беше избран за депутат. Очевидно, сега Киро изневерява на Руди Гела, който е във война с ППДБ, след като огласи потресаващ запис от среднощно заседание на ръководството на “Промяната”. 

Богомил Петков е бивш депутат от „ Продължаваме промяната“ в два парламента, разследван е за незаконно присвояване на милиони от еврофондове чрез свързани фирми, пише сайтът Breaking.bg.

Според разследване на сайта Razkritia Богомил Петков е заподозрян, че чрез семейството си е присвоил няколко милиона евро от програми на европейски фондове, посочвайки пред европейските институции неверни данни за търговските му дружества и  свързани с него фирми.

Богомил Петков управлява или е свързан с управлението на търговските дружества „Биптан“ ЕООД-Севлиево, „Европа Трико“АД- Севлиево, “Хоталич“ООД-Севлиево и „Мазалат“ ЕООД-Севлиево.

Именно чрез тези три фирми през 2016-2019 година е кандидатствал по проекти, финансирани от фондове на Европейски съюз.

Човекът на „Промяната“ е декларирал пред Европейския съюз фиктивни производствени възможности и така прибрал за себе си над един милион лева.

На вниманието на европейската прокуратура: Депутат от „промяната“ е присвоил незаконно милиони от еврофондове

Назначението на Богомил Петков е странно и по друга причина - гневна декларация на коалиционния партньор.

На 7 септември ГЕРБ-Габрово публикува остра позиция: “Габровска област пропищя от бруталното еднолично кадруване на Богомил Петков. ПП да предприемат мерки

ГЕРБ-Габрово остро осъжда едноличната и безпринципна намеса в държавните институции в габровска област на лицето Богомил Петков, бивш депутат от ПП, излъчен от Бургас, и вечен кандидат за кмет на Севлиево от различни партии. От месеци Богомил Петков, неясно в качеството си на какъв, упражнява власт и брутално кадрува в държавни институции, сменя директори, други заставя да извършват смени и назначават хора по негова поръчка. След  намесата му в дейността на Полицията, образованието и много други сфери, посегна и на лечебно заведение в Севлиево. С лъжи, манипулации и страх сковава работата на държавните институции и професионалистите в тях.

Призоваваме ръководството на Продължаваме промяната да предприеме мерки срещу действията на Богомил Петков, които освен че компрометират работата на държавните институции и държат в страх служителите в тях, уронват престижа и на местното ръководство и представители на Продължаваме промяната, както и на Правителството.”

ГЕРБ-Габрово: Габровска област пропищя от бруталното еднолично кадруване на Богомил Петков

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%