НАДЕЖДА ЙОРДАНОВА С КРИТИКА КЪМ ДЕНКОВ: БЕЗ ДИАЛОГ НИЕ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ НАПРЕДЪК

Автор: 5 GmediA 15:55, 17 септември 2023
Източник: Нова ТВ

Депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова с критика към изказването на Николай Денков, който нарече зърнопроизводителите у нас терористи. „Без диалог ние не може да постигнем напредък. Лично аз мисля, че подобни тежки определения трябва да бъдат изключени от езика на един политик, особено когато има противоречиви интереси”, обясни Йорданова, предаде NOVA.

„Изслушах много внимателно дебата в пленарна зала. От една страна, българският производител не може да бъде оставен беззащитен. От друга страна, конкуренцията трябва да бъде гарантирана на достатъчно високо ниво, защото модерният свят показва, че тя е най-добрият регулатор на каквито и да е отношения. Трябва да покажем солидарност към Украйна”, каза още Йорданова.

По отношение на мигрантския натиск, тя каза, че в момента се вижда ясно как държавата засилва капацитета си, за да реагира на случващото се.  „Според мен трябва да се направи още, за да не се стига до ситуации, където големи групи от мигранти да бъдат намирани в сърцевината на държавата или пък по магистралите. Така, че работата предстои. Местата за настаняване на мигранти трябва да подобрят капацитета си, за да може от една страна да отговорим на засиления натиск и от друга да осигурим едни нормални хуманни условия за живот на тези хора”, коментира бившият правосъден министър.

Според нея службите, които се грижат за сигурността на България, трябва да бъдат реформирани.

По отношение влизането ни в Шенген, тя смята, че когато държавата си постави важна цел за обществото, ще се справи. „Предстои да видим дали ще влезем в пространството до края на годината. Трябва да убедим партньорите си, че напредваме", каза още тя. 

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%