МИРА ДОБРЕВА ВЕЧЕ Е У ДОМА, ОСТЪР ПЕРИТОНИТ Я ДОКАРА ДО ПРАГА НА СМЪРТТА

Автор: 5 GmediA 13:52, 23 септември 2023

Известната журналистка Мира Добрева, която беше в тежко състояние, вече се възстановява у дома. Това става ясно от ново нейно видео, публикувано в събота в профила ѝ в социалните мрежи.

„В житейските вододели понякога участват и хора, които не познаваме, но се оказват съдбовни за нас. Д-р Методи Джуджев, доц. Георги Георгиев от Пирогов, на Вас, медицинските сестри и екипите Ви - поклон и благодаря! Благодаря и на Бърза помощ! Това, че дойде толкова бързо беше от решаващо значение“, казва Мира, която претърпя операция и беше в медикаментозна кома.

Преди дни дъщерята на журналистката разказа какво се е случило с майка ѝ в интервю за „24 часа“. След изкачване до Рилските езера водещата направила остър перитонит и по спешност е била приета за операция на корема в „Пирогов”. Добрева се оказва на косъм от смъртта след ден със семейството си в планината.

„На 3 септември изкачихме Рилските езера с цялото семейство. Беше незабравимо преживяване с гледки, спиращи дъха. Не очаквахме, че едва два часа след като се прибрахме вкъщи, дъхът ѝ наистина бе на косъм от това да спре. Мама направи остър перитонит и по спешност бе приета за операция на корема в “Пирогов”. След успешната операция обаче се развиха други усложнения и инфекции. Тя спря да може да диша самостоятелно - поради това се наложи да бъде вкарана в реанимация, поставена в медикаментозна кома и интубирана. Тук е редно отново да кажа, че през цялото време тя бе под зорките наблюдения на невероятните професионалисти в “Пирогов” - и сме безкрайно благодарни за това, че те се грижеха за нея денонощно и въпреки пречките и усложненията се пребориха за нейния живот“, разказа Лора Добрева.

Тагнато в: Мира Добрева

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
4 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%