АТАНАС АТАНАСОВ: ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДАНС ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. ТОЙ НАРУШИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ НЕУТРАЛИТЕТ

Автор: 5 GmediA 10:07, 29 септември 2023
Източник: Вести.бг

„Казусът с Руската църква е изключително тежък скандал и много сериозен провал на българското контраразузнаване.“ Това каза пред бТВ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

„Информацията е публична и не може да се крием. От 5 години е в България предстоятелят на Руската църква, колко още трябваше да е тук. Северна Македония си пише, че Васиан е изгонен от Македония за шпионаж“, добави той.

Атанасов отново призова председателят на ДАНС да си подаде оставката.

„Именно неговата структура, която той пряко ръководи еднолично и централизирано, носи отговорност и не само заради Васиан. Той наруши политическия неутралитет. Той излезе с политическа позиция и според мен е бил политически насърчен от някого, но в момента не може да се каже от кого“, каза още ген. Атанасов. 

Според него Министерският съвет е трябвало да започне процедура по неговото освобождаване.

Атанасов коментира, че какъвто и доклад да представи ДАНС за шпионите в расо, той ще е оперативен. 

„Ние няма как да влезем в самата служба и да разберем точно по какъв начин е работено по отношение на тези лица. На професионален език ще видим оперативен отчет. Оттам нататък обаче дали са били извършени всички тези необходими и в някои случаи остри действия за пресичане на дейността на шпионите не се знае“, добави Атанасов.

Той каза още, че Руската православна църква веднага след революцията през миналия век е превърната в оръжие на руската държава и по-точно първо на ЧК, после на КГБ.

„И към ден днешен е известно, че патриархът на Руската православна църква  е полковник от службите“, добави Атанасов. 

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%