РИЧАРД АЛИБЕГОВ: НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО КАЗВА АСЕН ВАСИЛЕВ, ЩЕ СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ Г-Н БОРИСОВ И Г-Н ПЕЕВСКИ

Автор: 5 GmediA 20:18, 29 септември 2023
Източник: Уебкафе

Соня Колтуклиева: Г-н Алибегов, преди малко финансовият министър Асен Василев каза, че няма да отстъпи никакви 9%, ставката за ДДС ще бъде единна - 20%. Как ще реагира на това туристическият бизнес, ресторантьорите?

Ричард Алибегов: За радост - не зависи от министър Асен Василев. Това ще се гледа от бюджетна комисия, след това ще се гласува в пленарна зала. Доколкото видяхме от изказванията на водещите политически лидери, на г-н Бойко Борисов, на г-н Делян Пеевски, те са абсолютно за оставане на ставката от 9%. БСП и “Възраждане” - също.  В последните 3 години всеки министър на финансите, и служебните, и редовните, са внасяли вдигане на ставката и после в зала са ги опровергавали. Най-вероятно ще стане така и сега.

Соня Колтуклиева: Получихте ли подкрепа от министъра на туризма Зарица Динкова? Поканиха ли ви на среща с някого в Министерски съвет?

Ричард Алибегов: Министър Василев каза, че е имало среща с бранша. С кого? Най-големите асоциации в бранша по ресторантьорство и хотелиерство не са участвали на подобна среща. Ние апелираме към министър Василев, ако иска някакви решения, да спрем да си говорим през медиите и да се седнем на една маса  - да се разберем. Министерството на туризма нито се е обръщало към асоциациите, нито е поемало някаква инициатива. По-добре е Зарица Динкова да не пречи, отколкото да взима каквото и да било отношение.

Соня Колтуклиева: Асен Василев не сяда ли на маса в някой от вашите ресторанти? За да седнете до него и да му поговорите?

Ричард Алибегов: Не, това не мога да Ви кажа, но със сигурност да си говорим през медиите е грешка.

Соня Колтуклиева: Кои ще бъдат партийните лидери, към които ще отправите вашите предложения и ще искате среща с тях?

Ричард Алибегов: Ще искаме среща с г-н Борисов, с г-н Пеевски, с г-жа Нинова и с Костадин Костадинов. Това са хората, които са изявили желание за запазване на 9% ДДС.

Тагнато в: Ричард Алибегов

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%