РАДОСТИН ВАСИЛЕВ СЕ ОПРАВДАВА: НЕ ТОЙ Е НАЗНАЧИЛ ЖЕНА СИ НА РАБОТА. НАЗНАЧИЛ Я Е НЕГОВИЯТ ПОДЧИНЕН И КУМ НА ВТОРАТА МУ СВАТБА - АЛЕКСАНДЪР ТОДОРОВ

Автор: 5 GmediA 15:45, 30 септември 2023
Източник: ПИК

Кой лъже - ПИК или Руди Гела?

Серийният ренегат, предал Александър Томов, Слави Трифонов, Кирил Петков - набеди ПИК, че не казва истината за новата му булка Мирела Желязкова. Той нямал нищо общо с нейното назначение в спортния тотализатор, докато е министър на спорта.

Я, да видим каква е истината! Предисторията: Мирела Желязкова, след кратък флирт с партията на Веселин Марешки, се ориентира към партията на Слави Трифонов - монтирана е на 13-то място в листата на “Има такъв народ” във Велико Търново за парламентарните избори на 14 ноември  2021 година.

Засуканата хубавелка е пълнеж в групата, водена от д-р Андрей Чорбанов - същият, когото Руди Гела неотдавна публично обвини, че ходи на работа в прилепнали дънки и му изпъква “пакета”; който си има - изпъква, беше отговорът на депутата от ИТН.

Когато става министър на спорта, Радостин Василев привлича Мирела Желязкова на работа в Държавния спортен тотализатор , това предизвиква скандал между него и областния координатор Момчил Иванов, който го обвинява, че е направил назначението без съгласуване с партийната организация във Велико Търново.

24-годишната активистка има краткотраен професионален опит като служителка в малката мебелна фирма на баща си Боян Желязков. Нейното назначение идва след парти в нощния клуб MegaMegaMi  в хотел “Маринела”, където тя  купонясва с Радостин Василев и Александър Тодоров, докато на сцената се вихри “Ку-ку-бенд”. 

Трудовият договор на Мирела Желязкова е подписан от Александър Тодоров, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор - на 2 март 2022 година тя е назначена за експерт по маркетинг, на 25 март е преназначена за ръководител на отдел “Реклама и дигитален маркетинг”.

Александър Тодоров пък изцяло дължи кариерата си на Радостин Василев - те са приятели от деца, а след като завършва право във Великотърновския университет, Сашо става помощник в кантората на бащата на Руди Гела - адвокат Петьо Василев, разположена на приземен етаж в жилищна сграда в Студентския град. В Плевен още наричат Александър Тодоров Сашо прахосмукачката, защото е продавал в Пловдив домашни уреди на немска фирма.

Радостин Василев включва Александър Тодоров в плевенската листа на ИТН и така той става депутат. След грандиозен скандал в пленарна зала за нарушаване на закона, Александър Тодоров е изтеглен от парламента и назначен от спортния министър за изпълнителен директор на тотото. Той пък подписва договора за назначаването на Мирела Желязкова. И двамата са уволнени скоро след встъпването в длъжност на служебния спортен министър Весела Лечева през август 2022 година.

Сашо Прахосмукачката е кум на Руди Гела и Мирела на тайната им сватба в хотел “Маринела”, на 24 септември, заснета само от фоторепортер на ПИК.

Радостин Василев не за първи път лъже за назначение. Соня Колтуклиева разкри през юни 2022 година, че мъжът на Виктория Василева, партийната благодетелка на плевенския спортен адвокат, е получил работа като озвучител в Националния стадион “Васил Левски”  - договорът е подписан от другия приятел на Руди Гела от детските му години в Плевен - Венцислав Петков, изпълнителен директор на Национална спортна база. Запитан за това шуробаджаначество от Марина Цекова по Нова тв, Радостин Василев отговори: няма такъв договор. Запитан отново от Сашо Диков по Евроком, Радостин Василев призна: има такъв договор.

На 13 юни 2022 година Радостин Василев напусна “Има такъв народ”, не след дълго напусна партията и Мирела Желязкова. В сигнал до Весела Лечева, регионалният директора на тотото във Велико Търново се оплаква, че Мирела Желязкова го е заплашвала, а от регионалния офис на “Има такъв народ” се жалват на Слави Трифонов, че е изнесла всички списъци с членове и контакти и ги е дала на “Продължаваме промяната”.

Един от най-големите скандали в Спортната палата, докато министър е Радостин Василев, е свързан с договора с “Младежка радост” - сдружението е регистрирано в последния момент, няма предишен опит, но получава договор за 490 953 лева. Интересна подробност е, че Симона Петрова от “Младежка радост”, продавачка на дрехи, и Мирела Желязкова, продавачка на мебели,  са близки приятелки от Велико Търново. Този договор попада в проверка на АДФИ, установила множество нарушения; даден е от Весела Лечева на ГДНП и на КПКОНПИ; разследва се от прокуратурата, служители на министерството на спорта са привиквани на разпити в държавното следствие на ул.”Черковна”. Разследвани са и два рекламни договора на Български спортен тотализатор, сключени без конкурс, на стойност 2 милиона лева, за реклама в столичното метро.

Радостин Василев е подсъдим по член 143 от Наказателния кодекс за “принуда”, по който се предвижда до 6 години затвор; бившата депутатска от ИТН Христинка Иванова го съди по гражданско дело за 10 000 лева. Антикорупционната комисия разследва твърденията на очевидеца Георги Георгиев, бивш депутат от ИТН и ПП, че в дома на Радостин Василев, през юни 2022 година, от Кирил Петков са искани по 500 000 евро на отцепник за подкрепа на правителството във вота на недоверие. След като огласи незаконно направен запис на заседание на НС на “Продължаваме промяната”, Руди Гела беше принуден да стане независим депутат.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%