ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР РАДЕВ ПРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МИНЬОРИ И ЕНЕРГЕТИЦИ: РАБОТНИ МЕСТА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ГУБЕНИ

Автор: 5 GmediA 16:54, 30 септември 2023
Източник: БГНЕС

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и миньори. "Със сигурност всички сме на едно мнение, че работни места не трябва да бъдат губени и не мисля, че ние трябва да се ограничаваме просто до някакви периоди. Загубата на всеки човек при цялата зловеща демография, която имаме като страна, би била меко казано престъпление", заяви Радев. По думите му протестиращите имат право да се притесняват за работни места.

"На срещата за съжаление присъстваха само колегите от ръководствата на двете дружества - Мини Марица Изток и на ТЕЦ-Марица Изток 2. Много са темите, които покрихме. Разбира се, основният акцент е да сме уверени, че всички действия, които се предприемат, това, което се планира, неминуемо да гарантира, да обезпечи първо сигурността на електроенергийната система и електроенергийно производство за страната", заяви министърът.

Според Радев не трябва да се създава напрежение в обществото за настройване на една група хора срещу друга група хора "Всички хора, които са излезли в момента на протести със сигурност не застрашават функционирането на системата в момента", заяви той.

По думите на Радев е очевидно, че протестиращите създават напрежение с трафик и пътуване. "Ако го правят в рамките на закона, това е тяхно право", заяви Радев. "За мен по-важно беше да съм сигурен, че нямаме каквито и да е провокации за сигурността на системата", допълни той.

Радев подчерта, че ще отиде на блокадата при протестиращите. "Много ще се радвам, ако утре имаме добра взаимна чуваемост и при разговора в Министерски съвет", каза Радев.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%