РУМЕН ХРИСТОВ: ГЕРБ-СДС ЩЕ НАПРАВИ ОЦЕНКА НА УПРАВЛЕНИЕТО ДОСЕГА ПРИ РОТАЦИЯТА, АКО ПАДНЕ ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР - ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА 

Автор: 5 GmediA 12:22, 6 октомври 2023

ГЕРБ-СДС ще направи оценка на управлението досега при ротацията. Следим как изпълняват функциите си отделните министри, има анонимници, които и аз не мога да цитирам като имена. Наблюдаваме ресорите и виждаме, че в някои от тях министрите не се справят. След ротацията може да искаме да поставим по-опитни хора на техните места. Ако падне финансовият министър, значи правителството е провал и трябва да подаде оставка. Такава смяна става много трудно. Това каза за "Твоят ден" Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

Според него най-трудно се сменя финансов министър. "Имаме големи цели - Шенген, еврозона, ПВУ, позицията ни за войната в Украйна, в тази посока се контролират стриктно стъпките, които предприемаме. По отношение на оперативното управление имаме разногласия. Събраният ДДС в сравнение с миналата година е по-нисък. Имаме намаляване на събираемостта и това ни притеснява, защото е основният приходоизточник. Трябва да покажем трайно изпълнение на критериите за финансова стабилност", посочи той. 

По думите му няма хипотеза ДПС да получи министри в този кабинет. "Ако има нагласа да стане част от мнозинството, партията ще си предложи свои кандидати, но това няма да дойде от нас. Вотът на недоверие няма да мине, в сегашната ситуация това е най-доброто възможно правителство", заяви Христов. 

Тагнато в: Румен Христов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%