ДЕЛЯН ДОБРЕВ: КРИТЕРИИТЕ ПО ПВУ СА ДИСКРИМИНАЦИОННИ, ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА 2-3 МЕЖДУНАРОДНИ ФОНДА, БЛИЗКИ ДО ПП, КОИТО ЩЕ СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ 650 МЛН. ЛЕВА 

Автор: 5 GmediA 09:45, 10 октомври 2023
Източник: Евронюз
Денков по актуални теми от "Евксиноград":
Въпрос: Вчера Бойко Борисов поиска да изтеглите последното предложение за фотоволтаиците по ПВУ, ще го направите ли?
Денков: От изказването му стана ясно, че е сбъркал две процедури, може някой от съветниците му да го е подвел...
Аз съм "съветникът". Пиша този пост специално за Денков:
Няма никакво объркване и енергийният министър вече обеща пред нас, че условията ще бъдат коригирани. Публикуваните критерии са дискриминационни, за предварително определени 2-3 големи международни фонда, близки до ПП, които ще си разпределят 650 млн лева.
Прост пример: В правилата се казва, че трябва да имаш Виза за проектиране, издадена преди не по-малко от 2 месеца преди обявата. Как ще я имаш с такава дата, ако някой не ти е казал предварително, че ще ти я иска? Тоест такива визи имат само фирмите, които са били предварително предупредени.
Втори прост пример: Нетната стойност на активите за миналата година трябва да е 60 млн евро. Колко фирми отговарят на това условие в България?
Г-н Денков,
Казвам Ви и какво трябва да направите - програмата трябва да се преработи само за малки фирми и за домакинства. Да финансира същото, само че до 1 МВ и да отпаднат изискванията за стотици милиони активи, на които могат да отговорят само международните фондове.
Така вместо 2-3 фонда да получат парите и да изнесат печалбите в чужбина, ще могат да участват и да получат пари хиляди български фирми и домакинства.
Ако не го направите, аз лично се ангажирам да публикувам имената на въпросните фондове преди да сте им раздали парите. Не ме разбирайте грешно - това не е заплаха, а обещание.
P.S. Ще Ви подскажа, ако не сте в час - единият от фондовете участва в писането на проектния фиш по ПВУ и има писмени доказателства за това.
 
Делян Добрев, Фейсбук 
Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%