НИКОЛАЙ ГЪЛЪБОВ: АЗ СЪМ ИЗРАЕЛСКИ ГРАЖДАНИН, ЖИВЯЛ СЪМ В ПОГРАНИЧНИТЕ РАЙОНИ. ГАЗА ИМА ЕДИН ПАРАЛЕЛЕН ГРАД ПОД ЗЕМЯТА 

Автор: 5 GmediA 12:17, 19 октомври 2023
Източник: Снимка: Wikimedia Commons

„Служил съм в Израел, точно в Ивицата Газа и много добре познавам района. Много съм притеснен за предстоящата операция на Израел. Днес Газа има един паралелен град под земята. Ресурсите, които бяха дадени от Катар и други Арабски държави за автономията отидоха за създаване на терористични организации, паралелни градове, бункери, тунели и канали, в които да се въоръжава държавата“.

Това каза в „Тази сутрин“ председателят на Федерацията на ционистите Николай Гълъбов, който заминава за Израел, за да види свои близки и приятели.

„Аз съм израелски гражданин, живял съм точно в пограничните райони, които получиха първата атака. Загубил съм над 10 души приятели. Хора, които са ми подали ръка, когато емигрирах в Израел и с които тръгнах по моя жизнен път. Чувствам се морално задължен да отида да ги видя и да предам моите съболезнования", каза той.

"Това е една трагедия, която гледаме как ескалира повече от 20 години и това е кулминацията. В историята на евреите това е вече по-тежко и от Холокоста, защото той беше целенасочен и знак на идеология. Тук не виждам каква идеология може да подсили този тероризъм и избиване на невинни хора“, посочи Гълъбов. 

По думите му цивилното население е заложник на „Хамас“.

„Когато говорим за хуманитарна криза, тя се създава от „Хамас“. Ако те искат да се помогне на населението, дори Израел ще помогне. Те обаче не го дават, защото когато се евакуира цивилното население, те ще бъдат основната мишена и ще бъдат унищожени. Това е добре организирана операция. За мен това е първата точка - шахмат, започваме с „А“, „Б“, „Ц“. Имаме райони, в които очакваме всеки момент нещо да се случи“, каза още председателят на Федерацията на ционистите. 

Групировката „Хамас“ отвлече много чуждестранни граждани. Според предварително изготвения списък на израелското външно министерство заложниците са от поне 31 държави. По официални данни на властите в Тел Авив става дума за 199 отвлечени.

Тагнато в: Израел , Газа , Хамас

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%