ДЕЛЯН ДОБРЕВ: В ХРАНИЛКАТА НА "ЛУКОЙЛ" ИМА ЧЛЕНОВЕ НА КАБИНЕТА, ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ И МИНИСТРИ

Автор: 5 GmediA 11:29, 24 октомври 2023
Източник: Евронюз

Хранилката на "Лукойл" се оказва много голяма – в нея има членове на кабинета, председатели на парламентарни групи и министри.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на извънреден брифинг в парламента, предаде БГНЕС.

Брифингът на Добрев се случва минути, след като от ПП-ДБ поискаха Росен Желязков да не свиква извънредно народните представители в петък, за да разгледат ветото на президента върху измененията и допълненията в Закона за енергетиката.

Ще има извънредно заседание в петък. На него ще си проличи кои ПГ са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е как в 3-4 поредни парламента „Лукойл“ успя да събере мнозинство, заяви Добрев.

От 31 октомври правителството трябва да започне да събира от "Лукойл" по близо 3 млн. лева на ден и да ги разпределя по програми, съобщи Добрев и добави: Ето тези текстове не искат колегите управляващи да приемат. Това са въпросните 73 стотинки. Тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото тези текстове нарушават финансовия интерес на "Лукойл" с близо 3 млн. лева на ден – 2,9 млн. лева на ден.

Всички на хранилката сами се издават, бламират НС, за да не се приемат тези промени, каза още депутатът.

Той съобщи, че още днес ще бъдат внесени останалите текстове, свързани със съхранението на горивата в България.

Имам чувството, че с „Промяната“ участваме в различни срещи. Всеки път като ги заплашим с отнемане на дерогацията, те изкрещяват зловещо, че са готови на всичко. Ако няма заседание в петък, ако не отхвърлим ветото на президента, означава, че даваме още седмици на „Лукойл“ – по 3 млн. лева на ден, означава, че ще са подарили на „Лукойл“ 21 млн. лева, пресметна Делян Добрев.

Той съобщи, че в дневния ред на парламента в петък ще бъде включена и втора точка. Става дума за текстове за отмяната на режима за 100% съхраняване на горивата в България и текстове за разпореждане на петролните бази от страна на държавния резерв. 

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%