СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ: ЛИЧНАТА АНГАЖИРАНОСТ НА БОРИСОВ С АНТОН ХЕКИМЯН СЕ УСЕЩАШЕ И ТОЗИ СРАМЕН РЕЗУЛТАТ СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ВЪРХУ НЕГО 

Автор: 5 GmediA 11:02, 30 октомври 2023
Източник: Йордан Симеонов, 24 часа

„Личната ангажираност на Борисов с Антон Хекимян, независимо, че по време на кампанията го нямаше до кандидата, се усещаше. Имаше усещането, че Борис е наложил този кандидат на софийската организация на ГЕРБ, че я е лишил от нейния естествен кандидат и че личното е търсил такъв. Така този срамен резултат се прехвърля върху него“. Това коментира пред bTV политологът Светослав Малинов.

„ГЕРБ губи позиции. ПП-ДБ ще излязат много силни от такива избори, не защото побеждават ГЕРБ, а защото направиха пробив в местната власт изобщо. Това е коалиция, която не съществуваше на предишните избори. Тръгвайки от много ниска база, сега ще покрие страната със съветници, с малки кметове, а на няколко места и с кметове в големи градове“, смята политологът.

Според него в ГЕРБ се е появила надежда да управлява с ДПС и да изтласка ПП-ДБ от изпълнителната власт. След резултатите тази концепция на ГЕРБ вече е вредна за техните избиратели. ГЕРБ вече трябва да има убеденост, че ако продължават сътрудничество с ДПС, те ще губят“, коментира Светослав Малинов.

„Има тотален срив на „Възраждане“, заяви Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката.

„Аз очаквам тази седмица Борисов да забрави, че е бил против машинното гласуване и изведнъж да се окаже голям привърженик на машините. Видя, че тази позиция е губеща“, посочи политологът Ружа Смилова.

Политологът Христо Панчугов смята, че нищо неочаквано не се е случило в София – очаквало се е ГЕРБ да загуби.

„Българите реагират на това, което става в света. Българите са отворени към света и ще видим много по-сериозни промени. Резултатът на Ваня Григорова е раждане на нов ляв лидер“, коментира проф. Мария Пиргова.

Тагнато в: Антон Хекимян

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
11 гласували / 78.57%
Не
2 гласували / 14.29%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 7.14%