ГЕОРГИ ТИТЮКОВ ПРЕД СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЗА СКАНДАЛЕН ЗАПИС ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ, ПУБЛИКУВАН В ПИК: НЕ Е МОЯТ ГЛАС!

Автор: 5 GmediA 14:05, 1 ноември 2023
Източник: Пловдив прес

Скандален запис за купуване на гласове, за който се твърди, че е с участието на зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков, получи Агенция ПИК на редакционната си поща. Титюков е представител на местната коалиция "Съединени за Пловдив" на Славчо Атанасов и беше кандидат за кмет на район "Централен". 

В записа се чува следното: "Виж сега, само ние сме купили 7 хиляди гласа, Славчо 4 хиляди да направи и Колев и Кисьов по три да направят... ще искаме двама зам.-кмета, така че не се притеснявай. Само кажи на човека, че ни трябват още 500 000 за циганите, да можем днес да ги раздадем и това е."

Журналистката Соня Колтуклиева се свърза с Георги Титюков за коментар по случая:

Соня Колтуклиева: Добър ден, г-н Титюков, обаждам Ви се по повод публикацията в ПИК за запис, за който се предполага, че е с Вашия глас и се говори за купуване на гласове.
Георги Титюков: Само се предполага. Със сигурност не е моят глас. В момента пиша сигнал до Районна прокуратура-Пловдив, и отивам да го входирам там. Това е чудовищна манипулация, целяща да разколебае хората да реализират конституционното си право на глас.

Соня Колтуклиева: Защо някой ще си направи труда да монтира запис срещу Вас? Защо? Кой?
Георги Титюков: Ами аз познавам себе си и знам, че такива думи с никой никъде не съм казвал - нито в разговор, нито по телефон, нито на живо.
Второ – не е моят глас, категорично не е моят глас.
От Пловдив колеги журналисти са го слушали и казват, „Да, не е твоят глас“.
Чух го записа, но и без да го чуя, знам, че не съм аз, защото не съм говорил такива неща – никъде, под никаква форма. Имаме съмнения, че това е GPT Chat ли е, не знам точно как се казва това, не съм толкова дигитален.

В момента пиша сигнала до прокуратурата и отивам да го пусна. Сигналът е срещу неизвестен извършител – от имейл jorokolev19@gmail.com. Поне да бяха писали в имейла jorokolev68, да беше малко по-актуален.
Жоро Колев е част от „Съединение за Пловдив“ – адвокат Георги Колев.

Тагнато в: Георги Титюков

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%