КРАЙ НА СТАЧКАТА: АМЕРИКАНСКИТЕ АКТЬОРИ СЕ ВРЪЩАТ НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА

Автор: 5 GmediA 08:41, 9 ноември 2023
Източник: rte.ie

Холивудски актьори и студията постигнаха предварително споразумение в сряда за прекратяване на продължилата месеци стачка, която осакати развлекателната индустрия, забави стотици популярни предавания и филми и струва милиарди на икономиката на САЩ.

Гилдията на екранните актьори отмени своята 118-дневна стачка от полунощ, след като най-накрая постигна споразумение с компании като Disney и Netflix за нов договор, включващ по-високо заплащане и защита срещу използването на изкуствения интелект. Съобщението проправя пътя на актьорите да се върнат на снимачните площадки, както и на хиляди други служители, свързани с развлекателната индустрия.

В съобщение, изпратено до членовете на профсъюза, преговарящите казат, че договорът се оценява на повече от 1 милиард долара и ще позволи на членовете да градят устойчиви кариери. Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява студиата, заяви, че е доволен от споразумението и разгласи чисто нов блок от стрийминг програми, без да предлага подробности. Става дума са дългосрочни плащания за шоута след първоначалното им пускане. Сделката все още трябва да бъде ратифицирана от борда на синдиката и членовете. Този процес може да отнеме седмици, но се очаква споразумението да бъде прието.

 
Източник: БГНЕС

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
4 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%