ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ДАЙ БОЖЕ ДЕРОГАЦИЯТА ДА ПАДНЕ ПО НАЙ-БЪРЗИЯ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН И ДА "СЧУПИ" СГЛОБКАТА 

Автор: 5 GmediA 10:07, 10 ноември 2023
Източник: Нюз.бг
"Дай Боже!". С това пожелание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира в парламентарните кулоари може ли споровете за дерогацията да "счупят" сглобката на управляващите. 
 
Радвам се, че комисията започва разследване. Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия възможен начин, посочи Добрев във връзка със започналото от Европейската комисия разследване на България във връзка с данните, че руската петролна компания „Лукойл“ се е възползвала от вратичка в санкциите на ЕС, за да събере 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл.   

Добрев обясни, че ЕК дава възможност за България, ако прецени да даде дерогация, и посочи, че дерогацията не е дадена от ЕК, а от Министерския съвет. Ползата за българския потребител е една кръгла нула. Защо не разрешават да се премахне дерогацията, попита Добрев и заяви, че отново ще внесе своето предложение за отпадането ѝ. Такова предложение бе внесено юни месец тази година, припомни той.  

Подкрепете най-накрая отнемането на дерогацията, която знаете, че финансира "Вагнер“, Путин и неговия режим, призова и вчера  в декларация в парламента от името на ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев,отбелязвайки, че апелът му е най-вече към "Демократична България".

Поводът за декларацията беше публикацията по темата „Лукойл“ в "Политико“ въз основа на доклад на Центъра за изследване на демокрацията.
Добрев припомни, че от година и половина ГЕРБ-СДС обясняват, че от дерогацията печели само режимът в Кремъл, а сметката я плаща българинът.
 
Десислава Антова, БТА
Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%