МАКРОН ПРИЗОВА ИЗРАЕЛ ДА СПРЕ УДАРИТЕ ПО ИВИЦАТА ГАЗА ЗАРАДИ ЦИВИЛНИТЕ ЖЕРТВИ

Автор: 5 GmediA 09:12, 11 ноември 2023
Източник: БГНЕС архив

Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа, които водят до смъртта на цивилни; подобни военни операции не могат да се считат за законни, каза френският президент Еманюел Макрон.

"Де факто днес се извършват бомбени атаки срещу цивилни. Бебета, жени и възрастни хора умират. Такива атаки са безсмислени и незаконни", каза Макрон в интервю за Би Би Си.

"Призоваваме Израел да спре това", добави Макрон. В същото време, отговаряйки на въпроса дали Израел нарушава международното право в този случай, той отбеляза, че "той е държавен глава, а не съдия".

В същото време държавният глава увери, че Франция осъжда нападението на Хамас срещу Израел и разбира желанието на израелската страна "да се отърве от тероризма".

"Няма друго решение освен първо хуманитарна пауза и след това прекратяване на огъня за защита (...) на всички цивилни, които нямат нищо общо с терористите", добави френският президент.

"В средносрочен и дългосрочен план ще бъде важно за Израел, в името на собствената си сигурност, да признае, че животът на всички хора има стойност", смята Макрон.

 

Тагнато в: Еманюел Макрон

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%