ИЗРАЕЛ НАНЕСЕ ВЪЗДУШНИ УДАРИ ПО ЦЕЛИ В ЛИВАН И СИРИЯ

Автор: 5 GmediA 10:21, 12 ноември 2023

Самолети на израелските ВВС нанесоха удари по цели в Сирия в неделя вечерта, съобщи пресслужбата на армията. "Преди известно време в отговор на нападение в посока Голанските възвишения самолетите нанесоха удари по терористичната инфраструктура в Сирия", се казва в публикация в телеграм канала на Армията за отбрана на Израел.

По-рано пресслужбата съобщи, че в събота вечерта на Голанските възвишения са прозвучали сирени, след като две ракети са били изстреляни срещу Израел от Сирия и са паднали в ненаселени райони.

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха въздушни удари срещу цели на Хизбула в Ливан в отговор на ракети, изстреляни по израелска територия. "В отговор на атаките през изминалия ден самолети нанесоха удари по редица терористични цели в Ливан", се казва в изявление на пресслужбата на армията.

По-конкретно, ударите са нанесени по "терористична инфраструктура и военни постове, принадлежащи на терористичната организация Хизбула", уточняват военните. Според съобщението Хизбула е изстреляла няколко ракети от Ливан в района на планината Дов в Северен Израел в неделя.

Пресслужбата съобщи още, че в неделя системата за противовъздушна отбрана "Железен купол" е "успешно прихванала подозрителна въздушна цел, навлязла в Израел от ивицата Газа". Сирените, предупреждаващи за възможна въздушна атака, прозвучаха през нощта в няколко района на страната, добавиха от армията.

Тагнато в: Израел

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
3 гласували / 60%
На българското Черноморие
1 гласували / 20%
На планина
1 гласували / 20%