ТРЪМП ПОИСКА ДИРЕКТНО ИЗЛЪЧВАНЕ НА ПРОЦЕСА ПО ПОВДИГНАТИТЕ МУ ОБВИНЕНИЯ

Автор: 5 GmediA 15:26, 12 ноември 2023
Източник: ЕПА архив

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепи искането на американски медии да се излъчват на живо съдебните заседания по федералното дело срещу него по обвинения, че той е заговорничил, за да преобърне резултатите от президентските избори през 2020 г., предаде Ройтерс.

Тръмп внесе в съда документ, в който изразява подкрепата си за искането на медиите. Той заяви, че прокурорите по делото искат то да се гледа "на тъмно", като част от политически мотивираните усилия на администрацията на президента Джо Байдън за подкопаване на опита му да спечели втори президентски мандат догодина.

Тръмп е водещ претендент за републиканската президентска номинация за изборите догодина. Очаква се президентската номинация на демократите пък да бъде спечелена от Джо Байдън.

Същевременно в. "Ню Йорк таймс" публикува информация, според която ако Тръмп бъде преизбран за президент догодина, той ще задържа мигрантите без документи в големи лагери за депортация и ще разшири твърдите антиимиграционни политики, които водеше през първия си президентски мандат.

Публикацията на изданието се основава на интервюта с няколко съветници на Тръмп, сред които и Стивън Милър, който е отговарял за имиграционните политики на републиканеца през първия му президентски мандат.

Целта на плана на Тръмп била депортацията на милиони хора всяка година, в това число и на такива, устроили се в САЩ от десетилетия, пише вестникът. Изданието описва плановете на Тръмп като "щурм срещу имиграцията в невиждани мащаби в най-новата история на Америка".

Тагнато в: Доналд Тръмп

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
10 гласували / 58.82%
На планина
4 гласували / 23.53%
На българското Черноморие
3 гласували / 17.65%