СТАДИОНЪТ В ЛОВЕЧ ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРЪСТЕН НА ФЕРАРИО СПАСОВ 

Автор: 5 GmediA 09:14, 15 ноември 2023
Източник: Топспорт.бг

Футболни фенове официално за входирали предложение стадионът в Ловеч да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов.

Именитият треньор загина преди дни в тежка катастрофа на главния път Варна - София, когато бе отнесен от движещ се с огромна скорост спортен автомобил.

Именно в Ловеч той оставя най-голяма следа. Спасов има 350 мача за клуба като играч, а след това под негово ръководство ловчанлии стават шампион през 1999 година и печелят Купата на България две години по-късно. Ръководил е и Академията на Литекс.

Той е бил треньор на клуба в общо три периода, а ловешката футболна общественост прати предложение до Общинския съвет и кмета на града, което гласи:

"Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да поискаме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч г-н Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов. Очаква се в най-скоро време предложението да бъде внесено официално и гласувано на първото заседание на новата местна власт. Като футболист Феро записва 350 мача за Осъм Ловеч в два периода (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на тима, с който става шампион през 1999 г. и печели купата през 2001 г. Ръководи и Академията на Литекс". /БГНЕС

Тагнато в: Ферарио Спасов

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%