МВР ОБЯВИ: ИДЕНТИФИЦИРАНИ СА ПОЛИЦАИТЕ, ЗА КОИТО СЕ ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ СА ПРЕВИШИЛИ ПРАВОМОЩИЯТА СИ

Автор: 5 GmediA 17:07, 19 ноември 2023
Източник: 5GmediA

Вече има идентифицирани полицаи, за които се предполага, че са превишили правомощията си по време на протеста в четвъртък. Това е съобщил на вътрешния министър директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов.

Министър Стоянов свика в неделния ден директорите на СДВР и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, за да го запознаят с предприетите след протестите действия.

Продължава анализът, какви са последствията в материално отношение за МВР. Организира се и помощ за пострадалите полицаи, съобщиха от министерството.

По времена щаба беше обсъдено и състоянието на пострадалите при безредиците хора, както и какво е тяхното здравословно състояние, отбелязват още от силовото министерство.

В петък „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста в София.

Премиерът Денков коментира, че вижда „определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи“. Днес той добави към тази си позиция, че неговото отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие.

"Огромното болшинство от полицаите действаха както трябва, без да прилагат насилие и им благодаря, но тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани", според Николай Денков.

Тагнато в: МВР

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%