КМЕТЪТ НА ВАРНА: УТРЕ УЧЕНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ В УЧИЛИЩАТА 

Автор: 5 GmediA 09:23, 20 ноември 2023

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня. Все още има клони, висящи по короните на дърветата. Това коментира кметът на града Благомир Коцев след ураганния вятър, причинил щети в морската столица. Той поясни, че вероятно ще трябват няколко дни за пълното възстановяване.

По думите на Коцев до края на седмицата всички нанесени щети трябва да бъдат остойностени. Помощ ще се търси и от държавата. „Ще искаме пари от фонда за бедствия. Ще видим за какви суми става въпрос – ако общината не може да ги поеме, ще трябва да ги поискаме от държавата”, поясни кметът на Варна.Мнението на Коцев е, че утре учениците трябва да се върнат в училищата. „Причината те да бъдат онлайн днес е, че не искаме да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, но искам да призова родителите да бъдат внимателни. Децата няма да бъдат извеждани по дворовете, пуснати са инструкции”, добави той.

 

Силната буря, подчерта кметът на Варна, е повод да бъдат почистени шахтите в града. „Всички екипи са концентрирани в това”, поясни още Коцев.

Градоначалникът обяви, че ще има обезщетение за близките на загиналата вследствие на ураганния вятър жена. На сина на жертвата ще бъде оказана безплатна психологическа помощ.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%