СЛУЖИТЕЛИТЕ НА "ВиК СОФИЯ ОБЛАСТ" НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ УВОЛНЕНИЕТО НА ИНЖ. ИВАН ИВАНОВ 

Автор: 5 GmediA 12:18, 20 ноември 2023
Източник: БГНЕС

Служители и членове на ръководния състав на "ВиК София област" излязоха на протест пред сградата на Български ВиК холдинг.

Причина за недоволството на хората от дружеството е информацията за уволнението на управителя инж. Иван Иванов.

Протестиращите държат плакати с надпис: "Ние подкрепяме инж. Иван Иванов" и скандират "Оставка".

Самия инж. Иван Иванов коментира, че през изминалата седмица в петък, когато е бил в отпуск, е получил информация за заповед за неговото уволнение. "Нямам представа от мотивите за моето освобождаване", посочи той. Иванов изрази притеснение, че "главите на ВиК-управителите са разделени между управляващите партии в сглобката. Тук се носят изрази, че ръководството на Холдинга не може да взима само решение, вземат решение под чужда воля и натискат спусъка", каза той.

Протестиращите искат оставката на регионалния министър Андрей Цеков, както и на ръководителите на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев и Ирена Георгиева.

Инж. Веселка Борисова обясни, че е имала уговорка за среща с Лозев през днешния ден, но днес не вдигал телефона. "Тук е, защото го видяхме да влиза, но защо не вдига, не можем да кажем", каза тя и добави, че са обявили стачни действия.

Инж. Елизабет Механджийска каза, че 80% от ръководния персонал са готови да подадат молбите си за напускане, ако уволнението на Иванов стане факт. "Определено си подавам молбата за напускане", призна тя.

Ръководителят на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев все пак слезе при протестиращите. "Решението е взето на Управителен съвет на Борда, имаме нашите мотиви", каза той и посочи, че ще представят решението си с официална позиция. /БГНЕС

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%