БОЙКО БОРИСОВ: АКО МИНИСТЪР КАЛИН СТОЯНОВ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ, ЗАЕДНО С НЕГО ТРЯБВА ДА СИ ИДЕ И ДЕНКОВ. НЯМА ДА УГАЖДАМЕ НА КИРИЛ ПЕТКОВ 

Автор: 5 GmediA 14:34, 20 ноември 2023

„Категорично не трябва да има оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и премиерът акад. Николай Денков. Министърът е политическо лице. На него трябва да му държим сметка не за подготовката на полицаите, а за Шенген, за охраната на границата“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Дулово.

„В началото аз си мислех, че става въпрос за оставката на Борислав Михайлов. Докато бях премиер и я поисках, той е подаде. Като спрях да съм премиер, той се върна. Като сте дошли до Дулово, за да питате това, разбирам, че това е използвано срещу министъра на вътрешните работи. С Петков се разбрахме да изберат вътрешен министър, който да е неутрален.  Той беше при Бойко Рашков като шеф на ГДБОП. Той не е случаен. По време на изборите разбрахме, че са ходили да кадруват. С вътрешния министър аз съм имал една среща в парламента. Аз не съм ходил при него. Не съм се обаждал да кадрувам. На МВР и професионализма няма да се меся“, добави той.

„Аз му казах на Денков. Някой трябва да понесе отговорност. Той уволни Темелакиев“, коментира Борисов.

„Ако министърът трябва да понесе отговорност, заедно с него трябва да си иде и Денков. Той е последното място, което не иска да изпълнява поръчки. Аз отговарям само за ГЕРБ. Ако сме в Дулово, в София лесно се говорят щуротии, но тук се води истинска битка с ДПС“, каза още той.

„Няма да угаждаме на Кирил Петков. Да сложим и другия му бодигард да стане министър. Сложиха главен секретар. Сложиха трима зам.-министри на МВР. Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов. Кадровиците на ПП се вълнуват да сложат протежета в министерствата.“, подчерта председателят на партия ГЕРБ.

„Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов. Кадровиците на ПП се вълнуват да сложат протежета в министерствата", посочи Борисов.

Източник: бТВ

Тагнато в: Бойко Борисов

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%