ПРЕМИЕРЪТ ДЕНКОВ ЗА ПРОТЕСТА ПО ВРЕМЕ НА МАЧА: АКО МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НЕ ПРИПОЗНАЕ ТОВА КАТО НАСИЛИЕ, ЩЕ СИ ПОДАМ ОСТАВКАТА 

Автор: 5 GmediA 16:45, 20 ноември 2023

"Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие, което заслужава изключително тежка санкция, включително и изясняване защо това се случва периодично в полицията и как го премахваме, да, ще си подам оставката."

Това заяви министър-председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след състоялата се регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието, в коментар на случаите на насилие от страна на полицаи срещу граждани.

И още: Не мога да приема да бъда премиер на правителство, което бие хората по улицата. Моето отношение към вътрешния министър ще зависи от неговото отношение към насилието.

Премиерът Денков иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София, когато футболни фенове вилняха в центъра, а отделни полицаи злоупотребиха със сила.

Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи, заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.

Всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място в редиците на МВР, заяви премиерът.

Относно това дали съпредседателят на ПП Кирил Петков е оказвал натиск върху Стоянов, чиято оставка поиска през изминалата седмица, по време на изборния процес, премиерът каза: Кирил Петков никога не е казвал трябва да спечели една партия или друга – не.

Денков добави, че напълно одобрява работата на Калин Стоянов по отношение на Шенген.

Източник: БНР

Тагнато в: Николай Денков

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%