ЧЕРВЕНИЯТ КОД ОСТАВА И ДНЕС - ОТ ЗАПАД СНЕГА ЗАПОЧВА ДА СПИРА

Автор: 5 GmediA 07:40, 26 ноември 2023

НИМХ обяви червен код за валежи от сняг и бурен вятър в 4 области от Североизточна България - Разград, Шумен, Силистра и Добрич в неделя. Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг важи в 7 области от Северна и Източна България - Русе, Велико Търново, Търговище, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен. На места в планинските райони има опасност от преспи и снегонавявания.         

Жълт код за силен и бурен вятър се очаква в част от Северна и Западна България.

Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно до края на деня и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. След обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва и да намалява. Очаква се студено време с максимални температури между 0 и 5 градуса.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие - и бурен, северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно с валежи от сняг и ще има виелици и навявания. По южното крайбрежие валежите ще са по-слаби и ще са от дъжд и сняг. След обяд валежите ще започнат да спират, до вечерта - и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 10-13 градуса, но ще се понижи. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания, по-значителни - в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Температурите ще продължат да се понижават и към 14:00 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

Тагнато в: сняг

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%