СНЕЖЕН КАПАН: ЗАТВОРЕНИ СА КЛЮЧОВИ ПЪТИЩА ЗА ДВИЖЕНИЕ

Автор: 5 GmediA 07:45, 26 ноември 2023
Източник: БГНЕС

Пътната обстановка в страната очаквано е усложнена след обилните снеговалежи, които продължават и сега в Централна и Източна България.

Тежка зимна обстановка в цялата старозагорска област. Затворени за движение са Проходът на Републиката и Шипка. Причината е бурният вятър и обилният снеговалеж, заради които видимостта е изключително ограничена. Няколко населени места са откъснати от света и са без електричество. Аварийни екипи са на терен и се опитват да възстановят електрозахранването. Проходите остават затворени до подобряване на метеорологичната обстановка.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства поради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради намалена видимост към 06:00 ч. е затворен за движение и първокласният път Шумен-Разград-Русе, съобщиха от полицията.

Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

Към 03:30 ч. в дежурната част на Областната дирекция е постъпил сигнал за настъпил инцидент на пътя Шумен-Велики Преслав. Изпратеният на място екип е установил, че при извършване на оглед на пътя и на опасно надвисналите клони служител на пътноподдържащата фирма е бил ударен от водач на автомобил. Мъжът е откаран за преглед в шуменската болница. Към момента няма информация за състоянието му, допълни говорителят на ОД на МВР в Шумен.

Пътят Варна-Добрич е затворен за движение на тежкотоварни автомобили, съобщиха от полицията.  В самия град Варна е наводнен подлезът на улица "Шипка", много вода, която затруднява движението има в района на Летния театър. Стълб от уличното осветление на ул. "Стара планина" е паднал, получени са множество сигнали за паднали клони и билбордове.

Снегонавявания има и в района на Провадия и Ветрино, допълват от полицията.

Затворени за движение на автомобили над 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич, съобщиха от полицията. Към момента девет машини работят по почистване на направленията.

Тирове са били блокирали тази вечер път Е-79 на т.н. участък "Пъстренеца", преди Монтана, съобщава БНТ. Екипи на Гражданска защита са изтеглили закъсалите и движението е било само в едната лента, посока Монтана.

Тир с регистрация от Северна Македония възпрепятства движението на автомобилите в посока София на автомагистрала "Струма", съобщи директорът на Областно пътно управление - Перник инж. Емилия Ваклинова. Тапата се е образувала между втори и трети тунел на аутобана. Тежкотоварният камион не е бил оборудван с подходящи гуми за зимни условия. Очаква се да бъде изтеглен от пътя, а движението възстановено.

Заради метеорологичната обстановка и падналия през последните часове сняг, се премахнати паднали и опасни клони и дървета от улиците "Знеполе" и "Юрий Гагарин" в Перник.

Дейностите са извършени от Аварийно-спасителният отряд към общината, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Екипът продължава работата си и в други райони на града. Екипи на пожарната са отстранили паднало от тежкия сняг дърво на входа на град Батановци. В условията на непрекъснат снеговалеж продължава почистването и третирането на основните пътни артерии. Същите са проходими при зимни условия, допълват от Община Перник.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%