ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР: "ПИРОГОВ" Е В ЛОШО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ, КОНСТАТИРАНИ СА ЗЛОУПОТРЕБИ В БОЛНИЦАТА 

Автор: 5 GmediA 15:47, 28 ноември 2023
Източник: Нова телевизия

Констатирани са финансови нарушения в „Пирогов" и задлъжнялост на болницата. Болницата е в лошо финансово състояние. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

„Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен доклад, който съм представил на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук", съобщи здравният министър, подчертавайки, че има финансови злоупотреби. Той уточни, че има нарушения, които са забелязани в одитния доклад, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други проверки.

„Аз повече няма да казвам, защото очаквам и прокурорски проверки", каза още Хинков, като поясни, че има нарушаване на правилата за добър мениджмънт въобще и финансова дисциплина.

Министърът на здравеопазването подчерта, че ще разговаря с директора на „Пирогов" във връзка с този одитен доклад и за цялостното състояние на болницата, което по думите му е плачевно.

„Имам допълните консултации, които трябва да проведа и ще си взема окончателното решение", добави той и допълни, че одитът е приключил преди повече от месец.

На въпроса на БГНЕС разговарял ли е преди това с директора на „Пирогов", Хинков отговори: „Аз съм разговарял по други теми. Специално за този одит не съм разговарял и смятам да разговарям."

Попитан дали ще смени директора на болницата, министърът на здравеопазването каза: „Изглежда не. Дотук. Повече не мога да кажа."/БГНЕС

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%