АНТОН ХЕКИМЯН: НЯМА КАК ДА ЗАКРИЕМ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, А РЕАЛНО РАБОТАТА МУ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ БЛОКИРА 

Автор: 5 GmediA 10:27, 1 декември 2023

Третият опит за избор на председател на Столичния общински съвет също се оказа неуспешен. И тази седмица, след две гласувания и балотаж, не се намери фигура, която да събере необходимите 31 гласа.

„Няма как да закрием Общинския съвет, защото градът трябва да функционира, а реално работата му съвсем скоро ще блокира. На това трето събиране на продължаващото първо заседание най-голямата група – ПП-ДБ (Спаси София), не може да поеме отговорност и да излъчи мнозинство. Дойдоха неподготвени още от първия работен ден. Защото преговорите трябваше да започнат преди първото заседание”, смята общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Според него на вчерашното заседание от ПП-ДБ (Спаси София) решили да направят неуспешен стрес тест. „Решиха може би да се направят на оригинални, нещо като BG-ALERT. Не предложиха Борис Бонев, за да видим, че без него пак не ставало. Кое не става?”, допълни той.

Бойко Димитров от ПП-ДБ (Спаси София) поясни, че след първото заседание са изпратили покани за разговори, за да започне работата на Столичния общински съвет. „Ние сме готови да поемем своята отговорност като най-голяма група. Но разчитаме на отговорност и от всички други избрани политически партии”, уточни той.

Еньо Савов от „БСП за България” също настоя да има работещ Общински съвет. „Гледаме някакво ухажване – „вие издигнете” и „не, вие издигнете”. През това време БСП издига кандидат и ние призоваваме колегите да го подкрепят. Ние имаме покана от ПП-ДБ (Спаси София) и се явяваме на разговорите”, каза общинският съветник.

Тагнато в: Антон Хекимян

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%