УБИЕЦЪТ НА 14-ГОДИШНОТО МОМИЧЕ ОТ СКОПИЕ Е АРЕСТУВАН В ТУРЦИЯ 

Автор: 5 GmediA 08:14, 6 декември 2023
Източник: Миг-нюз

Организаторът и пряк извършител на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и 74-годишния Панче Жежовски от Велес - Люпчо Палевски-Палчо е арестуван в Турция.

Това съобщи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, предаде БНТ.

Република Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след убийството на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с друг автомобил, е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция.

Шофьорът, който е превозил Палевски през България, е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата. Автомобилът на мъжа е регистриран на влизане в България на ГКПП Калотина и излизане от България на ГКПП Капитан Андреево към Турция.

Палевски е арестуван в турския град Балъкесир. Делото срещу петимата обвиняеми за двете убийства е с обем 100 страници е внесено в прокуратурата.

Освен Палевски сред обвиняемите е и бащата на 14-годишната Ваня Гьорчевска. Предполага се, че мотивът за убийството ѝ е искане на подкуп.

Люпчо Палевски-Палчо е бивш строителен магнат, бивш президент на градската организация на СДСМ в Скопие, собственик на седмичника Старт, автор на подкаста „Тешки муабети“ в Infomax и основател на партията Право.

Тагнато в: Скопие , убийство

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
10 гласували / 58.82%
На планина
4 гласували / 23.53%
На българското Черноморие
3 гласували / 17.65%