ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ШЕФЪТ НА "ПИРОГОВ" БЕШЕ УВОЛНЕН ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, С ПОРЪЧКОВ ДОКЛАД СРЕЩУ НЕГО. ВСИЧКО ТРЪГНА ОТ СЛУЧАЯ С МУСТАФА ЕМИН

Автор: 5 GmediA 09:12, 6 декември 2023

„Проблемът с директора на „Пирогов” тръгна от един съветник на министъра на отбраната – Мустафа Емин, който се държа грубо и арогантно. Тогава директорът на „Пирогов” застана зад хората, които работят – лекарите и сестрите”. Това заяви в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев по повод освобождаването на Валентин Димитров от директорския пост в най-голямата спешна болница.

Според Добрев назначенията в регулаторите се назначават по ясна и прозрачна процедура, а политическите назначения трябва да бъдат съгласувани с политическите лидери, подкрепящи управлението. Той все пак каза, че правителството на Денков трябва да остане на власт, тъй като му остават няколко месеца, след което следва ротацията.

„Как се намира цаката на един човек в България? Поръчваш да направят доклад срещу него. Такива поръчкови доклади сме видели достатъчно в България”, заяви Добрев. Според него този доклад е трябвало да бъде даден на прокуратурата, която да разследва, ако има злоупотреби в „Пирогов”.

„Шефът на „Пирогов” не трябва да се сменя за това, че някой е обиден. Не можеш по политически причини да сменяш шефа на „Пирогов”, каза депутатът.

Добрев каза още, че от ГЕРБ-СДС се борят за принципност при взимането на управленски решения. По думите му при избора на управител и подуправител на НЗОК ПП-ДБ не са спазили принципната договорка те да излъчат управител, а ГЕРБ-СДС – подуправител. Добрев коментира, че и за двамата избрани за поста е имало доклади. „Аз вече имам чувството, че за всяка публична личност в тази държава има по един доклад”.

За бюджета за следващата година Добрев каза, че той трябва да бъде върнат на финансовия министър още на първо четене, за да бъде преработен, тъй като по думите му не е одобряван от икономисти и финансисти, а само от депутатите от ПП-ДБ.

Според Делян Добрев България е „Троянски кон” на Русия и по документи, а ПП-ДБ по думите му работят за руските интереси. За евентуален интерес към активите на "Лукойл" в България Добрев каза, че знае за такъв само от азерската компания СОКАР.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%