ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ТРЯБВА ДА СПРАТ ДА ПОУЧАВАТ ПАРЛАМЕНТА, АКО ЛИ НЕ МЯСТОТО Е ЕДНО - ИЗХОДЪТ ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ 

Автор: 5 GmediA 10:54, 6 декември 2023
Източник: Нова телевизия

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова управляващите формации ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да спрат взаимните спорове и да работят по приоритетите на страната в името на хората.

 "Всичко става смешно в държавата. Аз не мога да разбера какво правят управляващите. Този цирк трябва да свърши. Вие смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе заради "Пирогов", който перфектно си върши работата и спасява животи от цяла България. Заради един съветник си отмъщават, който си позволи нечувано държание в "Пирогов". Това е дребно отмъщение. Това трябва да приключи веднага и трябва да разберат къде се намират. Това трябва да свърши веднага!", коментира председателят на ПГ на ДПС.

Освен по казуса "Пирогов" от думите на Пеевски стана ясно, че ще подкрепят ГЕРБ и засега няма да участват в обсъждане на бюджета, тъй като не е спешно. 

Попитан дали сваля доверието си от премиера Николай Денков отговори: "Изобщо не искам да го коментирам вече, но трябва да разберем следното нещо. Да спрат определени лица от изпълнителната власт да поучават парламента. Това няма да се допусне. Те са избрани от този парламент и не могат да го поучават. Трябва да си разбират ясно местата. Ако не си ги разбират, има само едно място: това е изходът от Министерски съвет".

ДПС ще се включи със свои номинации за назначения в регулаторните органи, потвърди Пеевски, но беше категоричен, че ДПС не участва в сглобката, а подкрепя евроатлантическото правителство.

Тагнато в: Делян Пеевски

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%