РАЗБИХА НАЙ-ГОЛЯМАТА, РАЗКРИВАНА ДОСЕГА, НЕЛЕГАЛНА ФАБРИКА ЗА ЦИГАРИ

Автор: 5 GmediA 19:16, 4 юли 2019
Източник: Снимка БНР

При мащабна спецакция на МВР и прокуратурата в пловдивското село Труд и Граф Игнатиево беше разбита най-голямата регистрирана досега мрежа за нелегални цигари. Фабриката е била разбита, докато е произвеждала фалшиви марки цигари. Тя е ощетявала хазната с около 15 милиона лева всеки месец.

На мястото пристигнаха премиерът Бойко Борисов, зам.-главният прокурор Иван Гешев Гешев, Георги Костов, директор на Агенция "Митници" и главният секретар на МВР Иво Иванов, съобщи БГНЕС.

До този момент са арестувани 11 души, а готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Освен тази фабрика намерихме цех за нарязване на тютюн, зареден с цигари за 1 милион”, съобщи Гешев.

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов щетите от тази фабрика месечно за бюджета са между 15 и 20 млн. лева.

Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали. Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар или за нашия, подчерта Борисов.

Работилите в нелегалната фабрика, са го правили на затворен цикъл. Живеели са буквално в сградата, където са имали спални помещения, кухненски уреди и фитнес.

"Молдовци, украици са работили, не са излизали, няма признак че са работили, произвеждали продукция и изнасяли”, обясни премиерът Бойко Борисов.

 

 

Общо гласували: 21

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
14 гласували / 66.67%
НЕ
7 гласували / 33.33%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%