БОЛНИЦАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА РАБОТИ БЕЗ ТОК 12 ЧАСА

Автор: 5 GmediA 10:29, 5 юли 2019

След бурята от преди ден горнооряховската болница остана 12 часа без електрозахранване по информация от РД ПБЗН, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

В 20,30 часа е спряло електрозахранването в болницата, като дежурните медици започнали да звънят на енергийното дружество, за да бъде отстрани аварията. “В такива извънредни ситуации се включват генератори в АГО и ОАИЛ, както и в Хирургично отделение”, обясни д-р Иван Иванов, управител на лечебницата.

В 23 часа обаче линейка е докарала пациент, паднал от колело с голяма рана на главата. Дежурният лекар д-р Елиас Хаддад обясни, че медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там пък вратата се регулира от ток. Той помолил охраната в Спешно отделение да услужи с голям фенер за да направи операция. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента. Интервенцията приключила благополучно към 23:30 часа.

В лечебницата пуснали електрозахранването чак тази сутрин около 8:30 часа. “За щастие нямаме никакви инциденти, няма пострадали пациенти от аварията, но нямам обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно отстраняваха щети от училищата през лятната ваканция”, коментира възмутен д-р Иванов.

В Спешното отделение на железничарския град лекарите също са работили на свещи, за щастие е нямало тежки случаи.

Общо гласували: 15

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
9 гласували / 60%
Не
6 гласували / 40%