ГКПП „КУЛАТА“ БОРИ КИЛОМЕТРИЧНИТЕ ОПАШКИ С РЕОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО

Автор: 5 GmediA 11:52, 5 юли 2019
Източник: 5GMedia

МВР разполага повече мобилни екипи на ГКПП „Кулата“, които да подпомагат работата на граничния пункт с цел избягване образуването на километрични опашки.

В момента опашки има само на пропускателния пункт, но обработката на автомобилите е за минути, съобщи сайтът е-79.

През почивните дни ще бъде създадена нова организация на движение, за да не се създават километричните опашки от чакащи от миналите дни.

Главен инспектор Атанас Георгиев, началник на ГКПП "Кулата" съобщи, че ще работят всички пет ленти на влизане и на излизане от България - четири от тях само за автомобили и една за камиони.

Автобусите ще се спират на места, на които да не пречат на движението - това ще са островчетата преди тротоарната площ на кабините и паркингите, където допълнителен брой служители с мобилни устройства ще ги проверяват.

Автомобилите ще се проверяват само веднъж - на българска или гръцка граница.

Необходимите документи за бързо преминаване са регистрационен талон на автомобила, личните карти на пътуващите и декларация от отсъстващ родител за деца български граждани, които напускат страната.

Изисква се пътуващият с децата родител да носи оригинал на документа, както и копие, което се оставя на ГКПП.

През последната седмица 58 600 превозни средства са напуснали България към Гърция, а 59 000 са влезли в страната. Преминали са около 500 000 души в посока.

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%