ГРАЖДАНИТЕ НА СОПОТ НАСТОЯВАТ НОВОТО ОБЩИНСКО РЪКОВОДСТВО ДА ВЪЗЛОЖИ ОДИТ НА ФИНАНСОВИТЕ СХЕМИ И ДОГОВОРИТЕ, СКЛЮЧВАНИ ОТ ТАНДЕМА ДОЙНОВ - НОВАКОВ 

Автор: 5 GmediA 14:58, 5 януари 2024

Уволненият бивш зам.-кмет на Сопот Николай Новаков, чиито заплахи към съгражданите му ПИК направи публично достояние, явно не може да преглътне изгонването му от властта. Успоредно със скандалните обиди и заплахи, които отправя през Facebook, Новаков иска от Община Сопот, която остави с над 9 милиона дефицит, да му плати над 50 000 лв., заради „прекратеното му трудово правооотношение“. Всъщност бившият зам.-кмет, който 8 години еднолично заместваше кмета и по същество управляваше общината, докарана до плачевно финансово състояние, с разбит център, улици и инфраструктура, иска ни повече, ни по-малко от 19 213 лв. за „неизползван платен годишен отпуск“ и 23 500 лв. плюс лихви като обезщетение, че бил останал без работа. Претенциите му са депозирани в Карловския районен съд на цели 16 страници. Да припомним, че в Карловския съд близо година се точеше дело, заведено срещу Новаков за клевета, без да се гледа по същество, а съдиите един по един си правеха отвод, докато накрая делото не беше прехвърлено в София, където Новаков беше осъден с влязло в сила решение.

В Община Сопот не са изненадани от поведението на бившия зам-кмет, за който твърдят, че всъщност е бил истинският кмет в сянка. Хората са учудени, как този човек, който е и крупен бизмесмен (сдобил се с общинския хлебозавод през ЧСИ Петко Илиев), каращ скъп Мерцедес и няколко други коли, пушещ демонстративно скъпи пурине го е срам да търси пари от общината, която беше докарана почти до фалит точно по негово време. Жителите на общината се надяват новият кмет Станислав Стоенчев, който беше избран с подкрепата навсички политически сили именно, за да се прекрати властта на Дойнов – Новаков, да защити подобаващо интересите на общината и на сопотненци срещу бившия управник.

В интернет пространството, в мрежата за обществена и гражданска активност вече се задават масово въпроси и гражданите призовават новото общинско ръководство, да възложи незабавен одит на финансовите схеми и плащания и на сключваните договори от страна на тандема Дойнов – Новаков. Очакванията са да бъдат публично оповестени резултатите от одита, особено многохилядните схеми с плащания на ЧСИ в Пловдив, от който пострадаха над 600 граждани и техните семейства от Сопот и Анево, както и огромните хонорари изплащани на адв. Германов, за което в общината се носят легенди. Предстои да бъде изяснено и реалното финансово и имуществено състояние, както на бившите управници Новаков и Дойнов, тъй като е установено, че по едно и също време двамата обвързват общината с кредити от банка, която им дава и лични заеми и която дори няма офис в Сопот.

До този момент срещу Новаков има четири сигнала за заплаха в това число и от общинския съветник Калина Чилингирова, която понастоящем е назначена за зам.-кмет, но до този момент няма резултат от проверките от страна на МВР. Не е известно дори, дали самозабравилият се бивш зам.-кмет Новаков е разпитван и съставени ли са му предупредителни протоколи за агресивните заплахи, за които ПИК информира, и за които благодарение на информацията представена от ПИК половин България вече знае.

 

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%