ЛИДЕРЪТ НА СДС: АКО АСЕН ВАСИЛЕВ БЪДЕ ПРЕДЛОЖЕН ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР ОТ ПП-ДБ, ЩЕ ГО ПОДКРЕПИМ 

Автор: 5 GmediA 11:34, 10 януари 2024

„Ако Асен Василев бъде предложен за вицепремиер от ПП-ДБ, ще го подкрепим“, каза в "Тази сутрин" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и председател на СДС Румен Христов за предстоящата ротация.

Според него някои от министрите трябва да са политически фигури, за да носят отговорност и добави, че правителството вероятно ще изкара пълен мандат.

„Преговорите за ротацията ще са в тесен кръг вероятно. На тях ще са Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и вероятно Христо Иванов“, обясни Христов.

Решенията как ще се извърши ротацията обаче ще се вземат в по-широк кръг.

„Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков работят добре“, заяви Христов, но отказа да разкрие кои министри в изпълнителната власт не работят добре.

Той обаче посочи, че в кабинета има министри анонимници. 

"България има нужда от редовно правителство, което е много по-добро от едно служебно правителство", подчерта Румен Христов.

Той коментира още, че промените в ротацията ще бъдат обсъдени с ДПС. Румен Христов уточни още, че за попълване състава на Конституционния съд се спрягат имената на Радомир Чолаков, Екатерина Захариева и Десислава Атанасова.

„Десислава Атанасова би била добър конституционен съдия, но ще ми липсва като шеф на парламентарната група“, каза той.

Тагнато в: Румен Христов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%