ДЕЛЯН ДОБРЕВ: КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМАМЕ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР, КОЙТО СПОРЕД ПОТЪРПЕВШИ СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С МЕЖДУНАРОДНИ ИЗМАМИ?

Автор: 5 GmediA 18:12, 14 януари 2024
Източник: bTV архив

„Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им „винетната кралица“ с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен, да“.

Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев.

„При цялата „сочност“ на историята кой на какви пари купил/продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от „винетната кралица“ и т.н. пропускаме според мен основното! За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 млн.? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева?“, пита депутатът от Хасково.

Той  подчертава, че това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата. „Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев: „Той е измамник, но е много, много умен... Не измами само мен, а и свои приятели... Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство... Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд  пред bTV. Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти? И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен. И да не забравяме! Тези са „коалицията на почтените“, завършва Добрев.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%