ГАБРИЕЛА СЛАВОВА-ПЕЕВА, ОБВИНЯЕМА ЗА УБИЙСТВОТО В "ДРАГАЛЕВЦИ" И БИОЛОГИЧНИЯТ БАЩА НА ДЕТЕТО Й СА БИЛИ ЧАСТ ОТ "ПРОМЯНАТА"

Автор: 5 GmediA 08:08, 23 януари 2024
Източник: Колаж: ПИК

Една от двете жени, обвиняеми за убийството в "Драгалевци", е служител на община Бургас.

Става дума за 33-годишната Габриела Славова - Пеева е началник отдел “Превенции и младежки политики”. По информация на БНТ към настоящия момент тя се води в майчинство, съобщава БНТ.

През 2021 г. Габриела Славова е била в листата на "Продължаваме промяната" в Бургас за парламентарните избори на 14-ти ноември.

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева беше пусната под домашен арест.

Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Смята се, че спор за родителски права е вероятната причина за убийството.

Бившият депутат от "Продължаваме Промяната" Велико Минков вчера пусна във Фейсбук пост, в който заявява, че се смята за биологичен баща на 4-месечното бебе на Габриела, която е под домашен арест заради убийството на съпруга си Пейо Пеев. Минков каза още, че е направил необходимите административни стъпки, за да припознае детето.

"По силата на презумпцията за бащинство, покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова. Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голяма дете", посочва адвокатът на Велико Минков - Пламен Борисов.

Тагнато в: Габриела Пеева

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%