ИЛИЯНА ЙОТОВА: ТОВА Е ВОЙНА ЗА КОЖАТА НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ 

Автор: 5 GmediA 12:47, 30 януари 2024

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че "войната с президента продължава" в коментар на думите на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, че президентството е "тъмна институция, пълна с кеш".

"Аз не смятам така, както познавам президента Радев, че би се поддал на който и да било, за да създава партия, още повече да му се диктува кога това да стане и как това да стане. За всичките години, с които работим заедно, аз съм се убедила, че това е човек на честта, спазва до буквата на закона всичките правила - и конституционни, и законови, и може би точно това сглобката не може да му прости, защото от началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконовите им действия, точно обратното  винаги се обръщаше към Конституционния съд", коментира тя.

Относно призивите на Пеевски да се срещнат с президента Румен Радев на политическия терен, Илияна Йотова заяви:

"Затова казвам, че няма новина в това, което се случва. Може би в момента сме свидетели на трети сезон от тази война. Първата беше президент и войната в Украйна, втората - президент и Конституция. Сега очевидно сме за кожата на един президент".

Тагнато в: Илияна Йотова

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%